A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Про затвердження Положення про функціонування офіційного веб-сайту Білозерської міської територіальної громади

Дата: 10.11.2021 14:22
Кількість переглядів: 295

ПРОЕКТ: вноситься керуючим справами виконкому міської ради Бондаренко В.С.

 

 

УКРАЇНА

БІЛОЗЕРСЬКА  МІСЬКА  РАДА

РІШЕННЯ

 

від 18.11.2021 р.    № 8/26–

м.Білозерське

 

Про затвердження Положення про

функціонування офіційного веб-сайту

Білозерської міської територіальної громади

 

Відповідно до Законів України «Про інформацію», «Про захист інформації в автоматизованих системах», «Про авторське право й суміжні права», «Про доступ до публічної інформації», постанов Кабінету Міністрів України від 04.01.2002 №3 «Про порядок оприлюднення в мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади», від 29.08.2002 №1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості в діяльності органів виконавчої влади», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Положення про функціонування офіційного веб-сайту Білозерської міської територіальної громади згідно додатку 1.
  2. Рішення Білозерської міської ради від 24.01.2019 № 7/53-5 «Про затвердження Положення про функціонування офіційного веб-сайту Білозерської  міської ради та її виконавчого комітету у новій редакції» вважати таким, що втратило чинність.
  3. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на постійну комісію з питань депутатської діяльності, законності, захисту прав громадян, етики та регламенту (ШЕВЧЕНКО)

 

 

 

 

 

Білозерський міський голова                                                  Сергій МАКЄЄВ

 

 

 

Вікторія Бондаренко 0501448753

 

 

Додаток 1

до рішення міської ради 18.11.2021 №  8/26-___

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про функціонування офіційного веб-сайту

Білозерської міської територіальної громади

 

1. Загальні положення:

1.1. Це Положення розроблено відповідно до Конституції України, Законів України «Про інформацію», «Про захист інформації в автоматизованих системах», «Про авторське право й суміжні права», «Про доступ до публічної інформації», постанов Кабінету Міністрів України «Про порядок оприлюднення в мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади», «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості в діяльності органів виконавчої влади», Регламенту Білозерської міської ради та Регламенту виконкому Білозерської міської ради, визначає статус веб-сайту Білозерської міської територіальної громади як інформаційного ресурсу про діяльність органів місцевої влади у мережі Інтернет та встановлює порядок розміщення на ньому інформації.

1.2. Веб-сайт Білозерської міської територіальної громади (далі веб-сайт) за адресою bilmr.gov.ua є офіційним джерелом інформації, який створюється для висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, інформаційної взаємодії з громадськістю шляхом впровадження та використання сучасних інформаційних технологій для надання інформаційних технологій для надання інформаційних та інших послуг громадськості, забезпечення її впливу на процеси, що відбуваються в ОТГ.

1.3. Постачальниками інформації є: Білозерська міська рада, її виконавчі органи, підприємства, установи, заклади, що підпорядковані Білозерській міській раді.

1.4. Інформаційне наповнення та підтримка в актуальному стані наявних ресурсів веб-сайту – завдання виконавчих органів Білозерської міської ради.

1.5 Склад та періодичність подання інформації для веб-сайту залежить від поточних змін і потреби її поновлення.

1.6. Дизайн веб-сайту може змінюватися з одночасним внесенням відповідних змін до цього Положення. Структура веб-сайту не є сталою і в разі потреби може змінюватися без змін даного Положення.

1.7. Відвідувачем веб-сайту є будь-яка особа, яка користується послугами Інтернет.

 

2. Інформаційне наповнення веб-сайту.

До матеріалів, що складають інформаційне наповнення офіційного веб-сайту відносяться:

      - нормативно-правова база;

      - законодавча база України;  

       - база рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, регуляторних актів;

       - інформація про депутатський корпус, депутатські фракції і групи, постійні, тимчасові комісії та будь-які комісії створені в межах міської ради та її виконавчого комітету;

 

 

 

 

      - інформація про склад виконавчого комітету міської ради;

      - графіки приймання громадян;

      - питання винесені на місцевий референдум, громадські слухання, опитування;

      - результати референдумів, громадських слухань, опитувань;

       - щорічні звіти міського голови за звітний період, депутатських фракцій, депутатів, голів комісій та інших визначених осіб;

      - Статут територіальної громади міста Білозерське;

       - Регламент роботи міської ради та виконавчого комітету;

       - положення про постійні комісії;

       - функціональні обов’язки посадових осіб міської ради та її виконавчого комітету;

       - державні закупівлі;

       - про звернення громадян;

       - квартирний облік;

       - тощо.  

 

3. Порядок наповнення сайту:

3.1. Інформація надається відповідальному за розміщення інформації (який призначається розпорядженням Білозерського міського голови) на електронних носіях або з електронних адрес працівників / посадових осіб Білозерської міської ради, її виконавчих органів,  підприємств, установ, закладів, що підпорядковані Білозерській міській раді,  у терміни, передбачені чинним Регламентом Білозерської міської ради, Регламентом виконавчого комітету Білозерської міської ради та Законом України «Про доступ до публічної інформації».

3.2.  Інформація повинна подаватися державною мовою.

3.3. Інформація, що надається, повинна бути лаконічною, літературно відредагованою, без орфографічних, граматичних, стилістичних помилок.

3.4. Паперові носії розміщеної на офіційному веб-сайті інформації зберігаються у виконавців, які надавали її для опублікування на сайті Білозерської міської територіальної громади.

3.5. Інші рубрики можуть розміщуватися на веб-сайті за пропозиціями суб’єктів подання інформації, зазначених у п.1.3. даного Положення, поданих секретарю міської ради , яка має право додавати та змінювати рубрики.

 

4. Не допускається розміщення на веб-сайті інформації, яка забороняється законодавством України.

           Забороняється використовувати веб-сайт в цілях, не пов'язаних з діяльністю міської ради, виконавчого комітету, депутатською діяльністю, а також з порушенням законодавства України.

 

Керуючий справами виконкому

міської ради                                                                   Вікторія БОНДАРЕНКО

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора