Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Про затвердження Порядку та нормативів відрахування частини чистого прибутку (доходу) комунальних підприємств, що підлягає зарахуванню до бюджету Білозерської міської територіальної громади в новій редакції

Дата: 12.11.2021 13:58
Кількість переглядів: 230

ПРОЕКТ: вноситься  спеціалістом виконкому з економічних питань  Асєєвою І.В.

 

УКРАЇНА

 

БІЛОЗЕРСЬКА  МІСЬКА  РАДА

 

РІШЕННЯ

 

Від  _________р.   № 8/______

м. Білозерське

 

Про затвердження Порядку та нормативів відрахування частини чистого прибутку (доходу) комунальних підприємств, що підлягає зарахуванню до бюджету Білозерської міської територіальної громади в новій редакції

 

Відповідно до  пункту 20 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  частини 1 пункту 35  статті 64  Бюджетного Кодексу України, та у зв’язку з проведенням перших виборів 25 жовтня 2020 року та реорганізацією Нововодянської сільської ради шляхом приєднання до Білозерської міської ради, з метою наповнення бюджету Білозерської міської територіальної громади додатковими коштами, враховуючи висновок постійної комісії міської  ради з питань планування бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, міська  рада

 

ВИРІШИЛА:

        

  1. Затвердити порядок та норматив відрахування  частини чистого прибутку (доходу) комунальних підприємств, що підлягає зарахуванню до бюджету  Білозерської міської територіальної громади в новій редакції  згідно з додатком.
  2. Встановити, що відрахування частини прибутку (доходу) здійснюється наступними комунальними  підприємствами, установами, організаціями  Білозерської міської територіальної громади:

 - комунальним підприємством “Білозерськсервіс”;

 - комунальним підприємством “Білозерський Прометей”;

      - комунальним підприємством “Білозерський успіх”

 - комунальним підприємством “Білозерська служба єдиного замовника

  1.  Керівникам підприємств, які перебувають у комунальній власності територіальної громади забезпечити надходження відрахувань частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду місцевого бюджету відповідно до встановленого нормативу.
  2.  Фінансовому відділу виконавчого комітету міської ради здійснювати облік надходжень частини чистого прибутку в розрізі платників.
  3.  Дане рішення набирає чинності з __________2022.
  4. Виконавчому комітету Білозерської міської ради (РУБЛЕВСЬКА)  вжити заходи щодо опубліку­вання цього рішення на офіційному веб-сайті Білозерської  міської ради в мережі Інтернет протягом п'яти робочих днів з дня його прийняття.
  5. Рішення міської ради від 23.04.2013 № 6/40-11 «Про Порядок та норматив відрахування частини прибутку (доходу) комунальних підприємств, що підлягає зарахуванню до бюджету міста Білозерське» вважати таким, що втратило чинність.

          3.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на  постійну комісію з       питань планування бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (ФЕДЬКО).

 

 

 

Білозерський міський голова                                                 Сергій МАКЄЄВ

Інна АСЄЄВА 0501726503

 

 

Додаток

до рішення   міської ради

                                                                                          __________ № 8/__________

 

Порядок

 та норматив відрахування частини чистого прибутку (доходу) комунальними підприємствами, що підлягає зарахуванню до бюджету  Білозерської міської ради в новій редакції

 

1.Загальне положення

 

           

 Відповідно до Порядку та нормативів відрахування частини чистого прибутку (доходу) комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями (далі «Порядок»), комунальні підприємства, або підприємства у статутних фондах яких є частка Білозерської міської територіальної громади, здійснюють відрахування частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду місцевого бюджету згідно з диференційованим нормативом,  встановленим у розмірі 30 %.

Норматив відрахування частини чистого прибутку (доходу), здійснюється щоквартально та встановлюється за результатами фінансово-господарської діяльності та економічних факторів, які впливають на діяльність комунальних підприємств, який здійснює відділ обліку та звітності виконавчого комітету міської ради з відповідним розглядом та погодженням  постійній комісії з питань планування бюджету та фінансів.

 

2. Нарахування зобов’язань з відрахувань частки прибутку, яка підлягає зарахуванню до бюджету міста Білозерське.

 

2.1 Частина чистого прибутку  (доходу) самостійно нараховується  комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднанями за ставкою визначеною в п.1 цього Порядку і сплачується до загального фонду міського бюджету наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності за відповідний період у строк, встановлений для сплати податку на прибуток підприємств.

2.2. Розрахунок частини чистого прибутку (доходу) разом з фінансовою звітністю, складеною відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку, подається комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднанями до ГУ ДПС у Донецькій області у строк, передбачений для подання декларації з податку на прибуток підприємств.

Розрахунок подається комунальним підприємством незалежно від того чи виникло у звітному періоді зобов’язання щодо перерахування частини чистого прибутку (доходу) до місцевого бюджету чи ні, а також незалежно від того чи є комунальне підприємство платником податку на прибуток чи ні.

2.3  Частина чистого прибутку, що підлягає сплаті до бюджету міської територіальної громади комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями,  відповідно до форми розрахунку, встановленою Державною податкової службою та зазначається в декларації з податку на прибуток підприємства.

2.4. Сплачена
  відповідно до цього Порядку частина чистого прибутку (доходу) комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, зараховується на відповідний рахунок з обліку надходжень до загального фонду бюджету Білозерської міської територіальної громади, відкритий в органах Державної казначейської служби України Донецької області.

 

3. Порядок сплати зобов’язань з відрахувань частки прибутку та контроль за їх надходженням.

 

3.1. Керівники комунальних підприємств зобов’язані забезпечити сплату до міського бюджету  Білозерської міської територіальної громади зобов’язань з відрахувань частини чистого прибутку (доходу), нарахованих відповідно до розділу 2 цього Порядку.

 

3.2. Відрахування частини чистого прибутку (доходу), що підлягають зарахуванню до бюджету Білозерської міської територіальної громади, сплачуються щоквартально в строки, передбачені для сплати податку на прибуток за відповідний квартал.

 

3.3. Контроль за своєчасністю та повнотою надходжень до бюджету відрахувань  частини чистого прибутку (доходу) комунальними підприємствами та їх об’єднаннями, що належать до комунальної власності територіальної громади здійснює установа, за якою законодавчо закріплено контроль за справляння (стягненням) цього платежу до бюджету.

 

 

 

 Секретар міської ради                                                         Вікторія ШОТТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь