A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Про затвердження Положення про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території Білозерської міської територіальної громади

Дата: 25.11.2021 21:11
Кількість переглядів: 843

ПРОЕКТ: вноситься спеціалістом виконкому з економічних питань Асєєвою І.В.

 

 

УКРАЇНА

 

БІЛОЗЕРСЬКА МІСЬКА РАДА

 

РІШЕННЯ

 

Від _________р. № 8/______

м. Білозерське

 

Про затвердження Положення про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території Білозерської міської територіальної громади

 

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», у відповідності до Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі (затверджені наказом МЗЕЗТУ 08.07.96 р. № 369) зі мнінами від 16.06.2020 № 1130, Положення про основні вимоги до організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків (затверджене постановою КМУ від 29.06.2009 р № 868), Концепції розвитку виставково-ярмаркової діяльності (затверджена постановою КМУ від 22.08.2007 р. № 1065) зі змінами від 19.06.2019 №533, Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (затверджений наказом МРРБтаЖКГ 21.10.11 № 244), в зв’язку з проведенням перших виборів 25 жовтня 2020 року та реорганізацією Нововодянської сільської ради шляхом приєднання до Білозерської міської ради, з метою створення належних умов для участі місцевих товаровиробників та суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі у традиційних ярмаркових заходах, забезпечення населення міста продовольчими товарами та сільгосппродуктами, налагодження взаємовигідних ділових контактів між суб’єктами господарювання, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити «Положення про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території Білозерської міської територіальної громади» (Додаток 1):

1.1 Затвердити Заяву на участь у ярмарку (Додаток 2);

1.2 Затвердити Перелік торговельних майданчиків, місць, визначених на території міста Білозерське для проведення ярмаркової діяльності (Додаток 3);

1.3 Затвердити типовий договір між Організатором та Розпорядником про підготовку та проведення ярмарку (Додаток 4);

1.4 Затвердити типовий договір між Розпорядником та Учасником щодо участі у ярмарку (Додаток 5).

  1. Рішення Білозерської міської ради від 23.11.2017 року № 7/36-23 про внесення змін до рішення Білозерської міської ради від 19.07.2012 № 6/26-14 «Про затвердження Положення про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території міста Білозерське», рішення Білозерської міської ради від 23.11.2017 № 7/36-24 «Про затвердження типового договору між організатором та розпорядником про підготовку та проведення ярмарку, типового договору між розпорядником та учасником ярмарку щодо участі у ярмарку» вважати такими, що втратили чинність.

  2. Виконавчому комітету Білозерської міської ради (РУБЛЕВСЬКА) вжити заходи щодо опубліку­вання цього рішення на офіційному веб-сайті Білозерської міської ради в мережі Інтернет протягом п'яти робочих днів з дня його прийняття.

4. Дане рішення набуває чинності з _______ 2022 року.

5. Провести базове відстеження регуляторного акту через 6 місяців після вступу даного рішення в дію.

6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту (РЯБЧЕНКО).

 

 

 

Білозерський міський голова Сергій МАКЄЄВ

Інна АСЄЄВА 0501726503

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Д О В І Д К А

про погодження проекту рішення Білозерської

міської ради № 8/___-____ від __________2021 р.

 

Про затвердження Положення про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території Білозерської міської територіальної громади»

 

Підготовлений:

Спеціалістом виконкому

з економічних питань І.АСЄЄВА

 

Погоджений:

 

Голова постійної комісій

з питань житлово-комунального

господарства та управління

комунальною власністю П.РЯБЧЕНКО

 

Секретар міської ради В.ШОТТ

 

Заступник Білозерського міського

голови з питань діяльності виконавчих

органів Білозерської міської ради М.ПРОКОФ’ЄВ

 

Керуючий справами

виконкому міської ради В.БОНДАРЕНКО

 

Спеціаліст виконкому

з правових питань Ю. МАКЄЄВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення міської ради

від ______ р. № 8/_____

 

 

 

Положення

про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території Білозерської міської територіальної громади.

 

 

Положення розроблене на підставі наступних нормативно-правових актів:

 

Правила роботи дрібно роздрібної торговельної мережі (затверджені наказом МЗЕЗТУ 08.07.96 р. № 369) зі мнінами від 16.06.2020 № 1130

Положення про основні вимоги до організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків (затверджене постановою КМУ від 29.06.2009 р № 868)

Концепція розвитку виставково-ярмаркової діяльності (затверджена постановою КМУ від 22.08.2007 р. № 1065) зі змінами від 19.06.2019 №533

Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (затверджений наказом МРРБтаЖКГ 21.10.11 № 244)

 

Мета і основні завдання

 

Метою цього положення є забезпечення ефективного розвитку ярмаркової діяльності, регулювання відносин її суб’єктів, визначення пріоритетів
удосконалення такої діяльності, а саме:

  • підтримка і розвиток суб’єктів підприємницької діяльності Покровського та інших районів України;

  • забезпечення населення Білозерської міської територіальної громади товарами широкого вжитку та продовольчою продукцією за доступними цінами;

  • недопущення неконтрольованого розміщення пересувних нестаціонарних об’єктів дрібно роздрібної торговельної мережі на території Білозерської міської територіальної громади;

  • створення максимально сприятливих умов для здійснення торгової діяльності;

  • визначення порядку проведення ярмаркових заходів та належного контролю за їх здійсненням.

 

Класифікація ярмарків

 

Ярмарок - захід, безпосередньо пов’язаний з роздрібною або оптовою торгівлею, що проводиться регулярно в певному місці та у визначений строк.

 

Ярмарки поділяються на:

- одноразові ярмарки-базари – одномоментні комерційно-торговельні заходи, що носять тематичний характер і поєднуються з виїзною торгівлею товаровиробників і представників різних торговельних систем.

- сезонні – організація виїзної торгівлі, приурочена до сезонного розпродажу;

- регулярні – організація виїзної торгівлі щотижнево (щочетверга);

- святкові - організація виїзної торгівлі у дні державних та міських свят або інших урочистих подій.

- галузеві – організація виїзної торгівлі за видами реалізованих товарів (промислові, сільськогосподарські, продовольчі, спеціалізовані, універсальні).

 

За місцем проведення ярмарки поділяються на міжрегіональні та регіональні (місцеві).

Міжрегіональним є ярмарок, в якому беруть участь суб’єкти господарювання з двох і більше регіонів, районів або міст.

Регіональним (місцевим) є ярмарок, в якому беруть
участь суб'єкти господарювання з одного регіону, району або міста.

Місцеві органи виконавчої влади узагальнюють інформацію про проведення міжрегіональних і місцевих ярмарків та надсилають її Мінекономіки для розміщення на офіційному веб-сайті.

 

Тематику ярмарку визначає його організатор.

 

Ярмаркові заходи – заходи, спрямовані на організацію обслуговування підтримки суб’єктів підприємницької діяльності під час здійснення торгівельної діяльності з пересувних нестаціонарних об’єктів дрібно роздрібної торговельної мережі .

 

 

Суб’єкти ярмаркової діяльності.

 

Організатором ярмарку можуть бути:

  • місцеві органи виконавчої влади;

  • суб’єкти господарювання всіх форм власності, основна діяльність яких пов’язана з організацією та проведенням виставок і ярмарків.

Організатор ярмарку в установленому законодавством порядку визначає розпорядника ярмарку, з яким укладає договір (Додаток 4) про підготовку та проведення ярмарку.

Розпорядником ярмарку є суб’єкт господарювання, який здійснює його підготовку та проведення на підставі договору, укладеного з організатором ярмарку, може залучати на договірних засадах інших суб’єктів господарювання до виконання робіт, надання послуг, закупівлі товарів, необхідних для організації та проведення ярмарків.

Послуги з обслуговування та утримання торгівельних місць на території ярмарку надаються суб’єктом господарювання.

Учасником ярмарку є суб’єкт господарювання, який подав розпоряднику заявку на участь в ярмарку, уклав з організатором або розпорядником договір про участь в ярмарку (Додаток 5) та сплатив організаційний внесок.

Вимоги до проведення ярмарків

Проведення ярмарків на території Білозерської міської територіальної громади забезпечується за рахунок коштів їх учасників.

 

Розпорядник ярмарку розраховує ціни на послуги з організації ярмарку та обслуговування ярмаркових заходів керуючись принципом економічної обґрунтованості та відповідності законодавству. Ціни на послуги з організації ярмарку та обслуговування ярмаркових заходів затверджуються відповідно до статуту суб’єкта господарювання (розпорядника).

Ярмарки повинні проводитися в спеціально відведених місцях.

Територія для розміщення пересувних нестаціонарних об’єктів дрібно роздрібної торгівельної мережі надається безоплатно, сплачуються лише послуги з організації та утримання ярмаркових заходів.

Розміщення пересувних нестаціонарних об’єктів дрібно роздрібної торговельної мережі під час проведення ярмарків, святкової торгівлі здійснюється у відповідності до Плану розміщення ярмарку, Схеми прив’язки на кожне місце для розміщення ярмарку.

Форма заявки на участь у ярмарковому або святковому заході затверджується Білозерською міською радою (Додаток 2).

 

План розміщення ярмарку затверджується рішенням Білозерської міської ради (Додаток відповідно до законодавства), та повинен містити наступну інформацію:

  • план території ярмарку;

  • розмір земельної ділянки;

  • кількість торговельних місць для розміщення пересувних нестаціонарних об’єктів дрібно роздрібної торговельної мережі;

  • площа стоянок для транспортних засобів (із зазначенням кількості таких засобів, що можуть розміститися на стоянці);

  • найменування, призначення і площа будівель та інших споруд, розташованих на території ярмарку.

Організатори та розпорядники ярмарків відповідно до укладеного договору забезпечують надання учасникам та відвідувачам комплексу послуг, який повинен включати:

  • організація виділення території для розміщення пересувних нестаціонарних об’єктів дрібно роздрібної торговельної мережі згідно із поданою заявкою;

  • страховий захист ярмаркових площ;

  • забезпечення охорони та пожежної безпеки учасників та ярмаркових площ;

  • прибирання ярмаркових площ, вивезення сміття;

  • утримання та обслуговування санітарних вузлів;

  • вантажно-транспортні послуги;

  • інші послуги, визначені в договорі між організатором та розпорядником та (або) учасником ярмарку.

 

Режим роботи ярмарку затверджується Білозерською міською радою.

 

Самовільне розміщення пересувних нестаціонарних об’єктів дрібно роздрібної торговельної мережі поза межами спеціально відведених місць для проведення ярмарків забороняється.

 

Права та обов’язки суб’єктів ярмаркової діяльності

 

Обов’язки органів місцевого самоврядування:

- з метою створення сприятливих умов для здійснення торгівельної діяльності на території . Білозерської міської територіальної громади виділити місце для проведення ярмаркових заходів.

 

Права органів місцевого самоврядування:

- здійснювати контроль за дотриманням порядку організації та порядку проведення ярмарків відповідно до чинного законодавства.

 

вимог ярмаркових заходів.

 

Обов’язки організатора ярмарку

  • визначити тематику ярмарків;

  • визначити режим роботи ярмарку;

  • надати розпоряднику ярмарку План розміщення ярмарку.

 

Права організатора ярмарку:

- здійснювати контроль за діяльністю розпорядника ярмарку відповідно до законодавства.

 

Обов’язки розпорядника ярмарку:

- прийняття, систематизація заявок на участь у ярмарку, укладення договорів з учасниками ярмарку на участь у ньому;

- надання послуг з організації та обслуговування ярмаркових заходів на весь період таких заходів, а саме:

  • організація страхового захисту ярмаркових площ та ярмаркових заходів;

  • організація розміщення учасників ярмарку у відповідності до Плану розміщення ярмарку;

  • організація робіт по утриманню ярмаркових площ, в тому числі укладення договору на вивезення сміття, прибирання ярмаркових площ, благоустрою ярмаркових територій;

  • організація утримання та обслуговування санітарних вузлів;

  • організація розміщення автотранспортних засобів учасників ярмарку;

  • організація додаткових послуг учасникам ярмарку за попередньою домовленістю з ними (вантажно-розвантажувальні, транспортні, оренди обладнання тощо);

  • організація громадського порядку на території ярмарку;

  • організація доступу до нормативно-правових актів, які регулюють торгову діяльність під час ярмаркових заходів;

- прийняття організаційного та реєстраційного внесків від учасників ярмарків;

Права розпорядника ярмарку:

  • повернути заявку на участь у ярмарку заявникові із зазначенням підстав для її повернення, підставами для повернення заявки є: неправдиві відомості про суб’єкта господарювання, неповний перелік документів;

  • розірвати договір на участь у ярмарку у односторонньому порядку у разі, якщо учасник систематично (два та більше разів) порушує його умови, про факти таких порушень складаються відповідні акти; організаційний внесок не повертається;

  • визначити місце розташування згідно зі схемою проведення ярмарку;

  • надавати послуги учасникам ярмарку, передбачені уставом та оформлені у договірному порядку;

  • залучати до виконання заходів, спрямованих на організацію та утримання ярмарку, третіх осіб у порядку, встановленому законодавством.

 

Обов’язки учасників ярмарку:

- сплатити організаційний збір до укладення договору про участь у ярмарку;

- сплатити реєстраційний збір під час здійснення торговельної діяльності на ярмарку (збір сплачується до початку торгівлі);

- забезпечити дотримання правил торгівлі, санітарних норм та правил, протипожежних, екологічних та інших правил, а також дотримання умов праці та правил особистої гігієни;

- забезпечити наявність узгодженого асортименту товарів (згідно вказаного в заявці), чітко оформлених цінників на них;

- мати в достатній кількості ємності для збору сміття;

- не передавати право на участь у ярмарку третім особам.

Права учасників ярмарку:

  • подати заявку на участь у ярмарку; у разі її повернення розпорядником після усунення недоліків подати заявку на участь у ярмарку вдруге;

  • використовувати чи не використовувати право на участь у ярмарку (розміщувати чи не розміщувати пересувні нестаціонарні об’єкти дрібно роздрібної торговельної мережі щочетверга), у разі невикористання права на участь у ярмарку організаційний внесок не відшкодовується;

  • розірвати в односторонньому порядку договір на участь у ярмарку, організаційний внесок не відшкодовується.

 

Регулювання у сфері ярмаркової діяльності

 

Місцеві органи виконавчої влади сприяють суб’єктам господарювання у проведенні місцевих ярмарків, що проводяться за рахунок їх власних коштів; не допускають перешкоджання ярмарковій діяльності, якщо ця діяльність провадиться згідно із законодавством.

Організатори ярмарків, що проводяться за рахунок їх власних коштів, подають обласним управлінням статистики звіти про результати проведення ярмарків.

Організатор та розпорядник ярмарку несуть відповідальність за їх організацію та проведення.

Контроль за дотриманням порядку організації та порядку проведення ярмарків здійснюють організатори, розпорядники заходу та контролюючі органи відповідно до чинного законодавства.

 

 

 

Секретар міської ради Вікторія ШОТТ

 

 

Додаток №?2

до рішення

Білозерської міської ради

___________ № 8/__________

 

Розпоряднику_______________

 

Юридичної особи чи фізичної особи-підприємця,

чи фізичної особи

___________________________

ЗАЯВА

про участь у ярмарку

Прошу виділити місце для участі у ярмарку _____________________________________________________________________________.

(вказати вид ярмарку)

Необхідна площа під торгове місце:_________________________________________

(адреса місця розташування)

__________ кв.м., довжина _______м, ширина _________м. Передбачається використання торгівельного обладнання __________________________________________.

_____________________________________________________________________________

(повне найменування юридичної особи/ ім’я, по-батькові та прізвище фізичної особи-підприємця, ПІБфізичної особи)

 

 

_____________________________________________________________________________________________

(ідентифікаційний код згідно ЄДРПОУ, ідентифікаційний номер фізичної особи-підприємця, платника податків та інших обов’язкових платежів)

 

 

_____________________________________________________________________________

(місце знаходження юридичної особи / місце проживання фізичної особи-підприємця,місце проживання фіз..особи та ІПН )

З умовами участі у ярмарковому заході ознайомлений. Телефон _______________________


 

____” _________ 20___ р. ___ ______________________ _____________________

 

(підпис керівника юридичної особи/

фізичної особи-підприємця,

уповноваженої особи)

 

(ПІБ керівника юридичної особи/

фізичної особи-підприємця,

уповноваженої особи)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №?3

до рішення

Білозерської міської ради

___________№ 8/________

 

 

ПЕРЕЛІК

торговельних майданчиків, місць, визначених на території міста Білозерське для проведення ярмаркової діяльності.

 

 

Для щотижневих ярмарок товарами народного споживання (у четвер)

 

  1. Вулиця Ватутіна (від вулиці Будівельна до ЗОШ № 13);

  2. Вулиця Шахтарської Слави (від ЗОШ № 13 до Палацу спорту)

  3. Вулиця Будівельна (на перехресті з вулицею Ватутіна)

 

Для постійно діючого ярмарку товарами народного споживання, сільськогосподарських товарів:

  1. Вулиця Ватутіна (район ринку)

 

Для сезонної торгівлі товарами народного споживання:

  1. Майданчик на перехресті вулиць Будівельна та Пушкіна – торгова площа біля магазину «Юність».

  2. Площа, прилегла до будинку № 7 по вулиці Ватутіна у м. Білозерське (без стоянки транспортного засобу – 1 місце).

  3. Овочева сітка біля ТЦ «Дружба»

 

Для проведення святкових ярмарок:

  1. Площа біля Палацу Культури міста Білозерське

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №?4

до рішення Білозерської міської ради

___________ № 8/_______

 

ДОГОВІР
про підготовку та проведення ярмарку

 

м. Білозерське, Донецька область ___ ____________ 20__ р.

 

Білозерська міська рада в особі міського голови __________________________, який (яка) діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», далі — «Організатор», з одного боку, та ______________________________________________________________, в особі ____________________________________________________________________,

(ПІБ) (найменування суб’єкта господарювання)

 

який діє на підставі ____________________________________________________ далі — «Розпорядник», з іншого боку, уклали цей договір про наступне.

 

І. Предмет договору

1.1. Предметом цього договору є право Розпорядника на проведення ярмарку в

_____________________, який відбудеться ________________________________________

_____________________________________________________________________(вказати місце проведення згідно затвердженої дислокації або розпорядження Білозерського міського голови)

 

з «___» __________ _____ року до «___» ___________ ______року, у відповідності до вимог Положення про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території Білозерської міської територіальної громади, в порядку та на умовах, визначених цим Договором.

1.2. Вимоги до зовнішнього вигляду та облаштування ярмарку з урахуванням правил роботи дрібнороздрібної торгівельної мережі, режим роботи, строк проведення, тип ярмарку та інші необхідні умови для організації та проведення ярмарку зазначені в Положенні про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території Білозерської міської територіальної громади.

1.3. Розміщення пересувних тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності під час проведення ярмарку, розташування учасників ярмарку здійснюється у відповідності до схеми, погодженої з організатором ярмарку.

 

ІІ. Права та обов’язки сторін

2.1. Розпорядник зобов’язаний:

2.1.1. Вжити всіх необхідних заходів для забезпечення проведення ярмарку.

2.1.2. Після підписання цього Договору до початку проведення ярмарку розповсюдити інформацію, яка повинна включати місце, дату та строк проведення ярмарку, тип ярмарку, режим роботи, вимоги до учасників та іншу необхідну інформацію.

2.1.3. Проводити роботу щодо залучення учасників ярмарку.

2.1.4. Розглядати заяви учасників ярмарку.

2.1.5. Розміщувати пересувні тимчасові споруди та учасників ярмарку з урахуванням дотримання санітарних, ветеринарних та протипожежних норм та правил.

2.1.6. Забезпечувати оснащення місць проведення ярмарку контейнерами для сміття (урнами), своєчасне прибирання прилеглої території та вивезення сміття під час та після завершення ярмарку.

2.1.7. В разі необхідності організувати підключення до водопостачання та електропостачання об’єктів торгівлі на ярмарку у встановленому чинним законодавством порядку.

2.1.8. Забезпечити наявність в учасників ярмарку документів про підтвердження якості продукції, що реалізується відповідно до чинного законодавства.

2.1.9. Забезпечувати належний санітарний та протипожежний стан території.

2.1.10. Сприяти проведенню перевірок контролюючими та правоохоронними органами.

2.1.11. Здійснювати заходи щодо взаємодії з органами, що забезпечують охорону громадського порядку, у місці проведення ярмарку.

2.1.12. Звільнити місце після закінчення строку проведення ярмарку і привести його в належний санітарний стан.

2.1.13. Дотримуватися інших вимог Положення про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території Білозерської міської територіальної громади, санітарних норм та правил, Правил благоустрою на території Білозерської міської територіальної громади та вимог чинного законодавства України в сфері торговельної діяльності.

2.1.14. Нести відповідальність за невиконання або неналежне виконання умов цього Договору.

2.2. Розпорядник має право:

2.2.1. Отримувати від організатора ярмарку інформацію, необхідну для проведення ярмарку.

2.2.2. Залучати для виконання умов цього Договору третіх осіб, якщо це не суперечить умовам цього Договору.

2.2.3. Сприяти укладенню взаємовигідних торговельних угод, як між учасниками ярмарку, так і між ними та третіми особами.

2.2.4. Змінювати зовнішній вигляд та облаштування ярмарку, шляхом укладання відповідної додаткової угоди до цього Договору, але не пізніше ніж за три дні до настання обов’язку виконати такі зміни.

2.3. Організатор зобов’язаний:

2.3.1 Сприяти, в межах своїх повноважень, забезпеченню належних умов для організації ярмарку. 

2.3.2. Дотримуватися вимог Положення про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території Білозерської міської територіальної громади, санітарних норм та правил, Правил благоустрою на території Білозерської міської територіальної громади та вимог чинного законодавства України в сфері торговельної діяльності.

2.3.3. Здійснювати контроль за виконанням розпорядником ярмарку умов Договору про проведення ярмарку.

 

2.4. Організатор ярмарку має право:

2.4.1. Змінювати зовнішній вигляд та облаштування ярмарку відповідно до погодженого з розпорядником нового плану розміщення ярмарку, шляхом укладання відповідної додаткової угоди до цього Договору, але не пізніше ніж за три дні до настання обов’язку виконати такі зміни.

2.4.2. Вимагати від розпорядника належного виконання своїх зобов’язань за цим Договором.

 

ІІІ. Строк дії договору та інші умови

3.1. Договір набирає чинності з моменту підписання сторонами і діє до «___» ______________ _____ року включно на підставі рішення Білозерської міської ради від «___»__________20__ р. № _______.

3.2. Дія договору припиняється у випадках, передбачених чинним законодавством України.

3.3. Всі зміни до Договору здійснюються у письмовій формі за взаємною згодою Сторін.

3.4. Цей Договір може бути розірваний за взаємною згодою Сторін. Одностороннє розірвання Договору можливе лише у випадках, передбачених цим Договором та чинним законодавством України.

3.5. У випадках, не передбачених цим Договором, сторони керуються нормами чинного законодавства України.

3.6. При невиконанні або порушенні однією із Сторін умов цього Договору, недотриманні вимог Положення про основні вимоги до організації ярмарків та святкової торгівлі на території Білозерської міської територіальної громади та з інших підстав, передбачених законодавчими актами України, Договір може бути розірваний достроково на вимогу однієї із Сторін.

 

ІV. Відповідальність сторін

4.1. За невиконання або неналежне виконання взятих на себе зобов’язань Сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

4.2. Усі розбіжності між сторонами розглядаються шляхом переговорів.

4.3. Якщо сторони не прийшли до спільної згоди, всі суперечки, які виникли, розглядаються у судовому порядку згідно з чинним законодавством України.

4.4. Сторони звільняються від часткової чи повної відповідальності за невиконання своїх обов’язків у випадку виникнення обставин непереборної сили, що обмежують у виконанні зобов’язань за Договором та не залежать від волі Сторін, передбачити які було неможливо на момент підписання даного Договору, а саме: війна, військові дії, саботаж, стихійні лиха, громадські заворушення, пожежі, рішення органів державної влади та місцевого самоврядування, інші обставини, що знаходяться поза межею контролю і впливу Сторін.

4.5 Цей договір укладено у двох примірниках українською мовою, що мають однакову юридичну силу.

V. Реквізити сторін

5.1. Білозерська міська рада в особі міського голови __________________________. Юридична адреса: 85013, Україна, Донецька область, місто Білозерське, вулиця Олександра Первія, будинок 4.

Код в ЄДРПОУ 04052695.

5.2. Відомості про Розпорядника: ________________________________________

_____________________________________________________________________

_____________________________________________________________________

 

Організатор

 

Розпорядник

 

Білозерський міський голова

 

 

 

___________________________________

_____________________

_____________________

М.П. М.П.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №?5

До рішення Білозерської міської ради

_________ № 8/________

 

 

ТИПОВИЙ ДОГОВІР

 

щодо участі у ярмарку

 

м. Білозерське, Донецька область ___ ____________ 20__ р.

 

______________________________________________________________ в особі

(повне найменування - розпорядника ярмарку)

 

Директора___________________________________________________________,

(посада, прізвище, ім'я та по батькові)

 

що діє на підставі _____________________________________________________, з однієї сторони (далі –розпорядник ярмарку ), та _____________________________________________________________________

(повне найменування юрид.особи, ФО-П, (ПІБ для учасника фіз..особи )

 

учасника ярмарку, в особі ___________________________________________,

(посада, прізвище, ім'я та по батькові)

що діє на підставі _____________________________________________________,

(найменування документа)

(далі - учасник), з другої сторони (далі - сторони), уклали договір про нижченаведене.

 

1.Предмет договору

 

1.1 Предметом договору є надання торгового місця N ______ загальною площею ___________ кв. метрів, що розташоване на території проведення ярмарку _____________________________________________________________________

(адреса проведення ярмарку та вид ярмарку)

(далі - об'єкт ) та надається розпорядником у користування учаснику для провадження ярмаркової, виставкової чи іншої пов’язаної діяльності.

1.2. Об'єкт облаштовано тимчасовим нестаціонарним торгівельним обладнанням, право власності на яке має учасник ярмарку .

1.3. Місцезнаходження об'єкта зазначається на плані території проведення ярмарку.

1.4. Учасник набуває права користування об'єктом з дня підписання договору.

 

2.Права та обов'язки розпорядника:

2.1. Розпорядник має право:

- проводити перевірку використання учасником об'єкта відповідно до договору;

- вимагати в учасника своєчасно та у повному розмірі сплачувати плату за обслуговування торгового місця (за торгове місце);

- достроково розірвати договір у разі несвоєчасної сплати учасником плати за участь у ярмарку;

2.2. Розпорядник зобов'язаний:

- передати учаснику в тимчасове користування під час здійснення ярмарку торгове місце;

- під час проведення ярмарку підтримувати територію, на якій розташоване торговельне місце, в належному санітарно-технічному і протипожежному стані.

 

3.Права та обов'язки учасника

3.1. Учасник має право:

- здійснювати реалізацію товару, виставку, надавати послугу відповідно до схеми розміщення з урахуванням дотримання санітарних і ветеринарних правил і норм при реалізації товарів населенню та чинного законодавства;

- вимагати від розпорядника виконання умов зазначеного договору;

- достроково розірвати договір, у разі припинення ним участі у ярмарку ( за заявою учасника).

3.2.Учасник зобов'язаний:

- прийняти торгове місце у тимчасове користування;

- використовувати його за цільовим призначенням відповідно до пункту 1 договору;

- своєчасно і в повному обсязі сплачувати плату за торгове місце;

- у разі припинення або розірвання договору повернути учаснику торгове місце та інше обладнання у належному стані;

- дотримуватися правил дрібно-роздрібної торгівлі, ветеринарно-санітарних правил, правил протипожежної безпеки, законодавства про захист прав споживачів та інших вимог законодавства.

 

4. Плата за участь у ярмарку та порядок розрахунків

4.1. Плата за обслуговування торгового місця на ярмарку (виставці) становить: ____________________________________ гривень/день (прописом).

4.2. Щомісячна вартість оплати за торгове місце може коливатись в залежності від кількості днів участі учасника у ярмарку. Нарахування податку на додану вартість на суму плати здійснюється у порядку, визначеному законодавством.

 

5.Відповідальність і вирішення спорів за договором

5.1. За невиконання або неналежне виконання зобов'язань за договором сторони несуть відповідальність згідно із законодавством.

5.3. Спори, що виникають з договору або у зв'язку з ним, не усунуті шляхом переговорів, вирішуються в судовому порядку.

 

6.Строк дії, порядок зміни та розірвання договору

6.1. Договір укладено строком на _____________________________________

та діє з ___ _________ 20__ до ___ __________ 20__ р. включно.

6.2. Зміни та доповнення до договору вносяться за взаємною згодою сторін і оформляються шляхом укладення додаткової письмової угоди (Додаток 1 до Договору).

6.3. Зміни та доповнення до договору є його невід'ємною частиною та оформлюються у письмовому вигляді. В цьому випадку укладення додаткової угоди є необов’язковим.

6.4. Договір укладається у двох примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із сторін.

6.5. Взаємовідносини сторін, не врегульовані договором, регулюються законодавством.

 

Реквізити сторін:

Розпорядник: Учасник:

 

___________________________________

 

____________________________________

(адреса)

 

____________________________________

підпис М.П.

 

_____________________________

 

_____________________________

(адреса)

 

_____________________________

підпис

 

 

 

Секретар міської ради Вікторія ШОТТ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1 до Договору щодо участі у ярмарку

 

 

ДОДАТКОВА УГОДА № ___ від

від ________________

 

про внесення змін до Договору № ____ від «___» _________20___р. щодо участі у ярмарку

 

м. Білозерське, Донецька область

 

_____________________________________________________в особі Директора

(повне найменування - розпорядника ярмарку)

_____________________________________________________________________

(посада, прізвище, ім'я та по батькові),

що діє на підставі _____________________________________________________, з однієї сторони (далі – розпорядник ярмарку ), та _____________________________________________________________________

(повне найменування юрид.особи, ФО-П, (ПІБ для учасника фіз..особи ) — учасника ярмарку)

в особі ______________________________________________________________,

(посада, прізвище, ім'я та по батькові)

що діє на підставі _____________________________________________________,

(найменування документа)

(далі - учасник), з другої сторони (далі - сторони), уклали цю угоду про нижченаведене:

  1. Внести зміни у Договір щодо участі у ярмарку від __________ №______, а саме:________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

  2. Ця додаткова угода про внесення змін до Договору щодо участі у ярмарку набирає чинності з моменту її підписання обома сторонами, є невід’ємною частиною Договору щодо участі у ярмарку від ______________ №_________, складена у двох примірниках, які мають однакову юридичну силу, один з яких знаходиться – у Розпорядника; другий - у Учасника.

 

Реквізити сторін:

Розпорядник: Учасник:

 

___________________________________

 

____________________________________

(адреса)

 

____________________________________

підпис М.П.

 

_____________________________

 

_____________________________

(адреса)

 

_____________________________

підпис

 

 

Секретар міської ради Вікторія ШОТТ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора