A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Фонд соціального страхування на захисті людей з особливими потребами

Дата: 09.12.2021 15:52
Кількість переглядів: 178

       

            Фонд  соціального страхування на захисті  людей з особливими потребами

       Фонд соціального страхування  взяв на себе і виконує  конкретні зобов’язання щодо  соціального захисту осіб з інвалідністю,   забезпечення їх   всіма гарантованими соціальними виплатами, послугами, які передбачені чинним законодавством,  надання ряду пільг та можливостей.

       Станом на 01.12.2021 року у Добропілльському  міському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області знаходиться на обліку 4344 потерпілих на виробництві, з них  -2137  осіб з інвалідністю. Серед загальної кількості осіб : особи з інвалідністю I групи – 18, II групи - 172 та   III групи - 1947.

      Загальна сума витрат на відшкодування потерпілим на виробництві та членам їх сімей за 11 місяців  цього року складає 243,7 млн.грн., що на 43,3  млн. грн. більше ніж в 2020 році.

    Середньомісячний розмір щомісячних страхових виплат на одного потерпілого складає 4936 грн., що на 857 грн. більше у порівнянні з 2020 роком.

      Кожний  потерпілий на виробництві   отримує необхідну підтримку,  в тому числі, одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності, щомісячну грошову суму в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого. Забезпечуються медикаментами, слуховими апаратами, протезно - ортопедичними виробами, спеціальними засобами пересування, оплачує медичну реабілітацію та санаторно- курортне лікування, компенсує витрати на спеціальний медичний догляд, постійний сторонній догляд і побутове обслуговування. 

     Також Фонд здійснює страховий захист усіх працівників закладів охорони здоров’я , які отримали стійку втрату працездатності  або інвалідність внаслідок гострого професійного захворювання на COVID- 19.

         Загальна сума витрат на медичну, професійну і соціальну реабілітацію потерпілих у відділенні Фонду за 11 місяців 2021 року склала   7544,46 тис.  грн.

         Найбільшу частину в структурі виплат на медичну реабілітацію складають виплати на лікування потерпілих у стаціонарних відділеннях міських та обласних лікарень, лікарські засоби та вироби медичного призначення.  Витрати на лікування потерпілих на виробництві склали 3264,01 тис. грн.

        Забезпечено санаторно-курортним лікуванням 118 потерпілих на суму 1867,34  тис. грн., протезно- ортопедичними виробами 45 потерпілих  на суму 490,88 тис. грн. Колясками – 2 потерпілих на суму 49,26 тис. грн.

             У відділенні Фонду працює телефон гарячої лінії : 2-82-40, за яким потерпілі на виробництві та члени їхніх родин можуть одержати відповіді на свої запитання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора