A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

ПРОЄКТ: вноситься начальником управління соціального захисту населення Білозерської міської ради КУПЦОВОЮ В. УКРАЇНА БІЛОЗЕРСЬКА МІСЬКА РАДА РІШЕННЯ від 20.01.2022 № 8/______ м. Білозерське Про затвердження Порядку надання пільг особам з ін

Дата: 06.01.2022 12:34
Кількість переглядів: 169

ПРОЄКТ: вноситься начальником управління

соціального захисту населення Білозерської

міської ради КУПЦОВОЮ В.

 

 

 

 

УКРАЇНА

БІЛОЗЕРСЬКА  МІСЬКА  РАДА

РІШЕННЯ

 

від 20.01.2022 № 8/______

м. Білозерське

 

Про затвердження Порядку надання

пільг особам з інвалідністю по зору

1 та 2 групи, дітям з інвалідністю

по зору до 18 років у 2022 році.

 

 

 

Керуючись Законом України „ Про місцеве самоврядування в Україні”,   розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації від 20 грудня 2021 року № 1270/5-21 «Про обласний бюджет на 2022 рік», постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (із змінами), Білозерська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Затвердити Порядок надання пільг особам з інвалідністю по зору 1 та 2 групи, дітям з інвалідністю по зору до 18 років у 2022 році.

         2. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на постійну комісію з питань планування бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (ФЕДЬКО).

 

 

 

 

 

 

Білозерський міський голова                                                   Сергій МАКЄЄВ

 

 

Додаток  

до рішення міської ради 

20.01.2022 № 8/31-___

 

Порядок

надання пільг особам з інвалідністю по зору 1 та 2 групи, дітям з інвалідністю по зору до 18 років у 2022 році

 

1. З 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року пільги особам з інвалідністю по зору 1 та 2 груп, а також дітям з інвалідністю по зору до 18 років, які мешкають в сім’ях та які на час звернення (на час надання пільги), не отримують житлову субсидію (незалежно від причини неотримання), надаються у розмірі:

1.1 50 - відсоткової знижки на оплату внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами; житлово-комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, житлово-будівельний (житловий) кооператив, на соціальні норми житла та соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (із змінами);

1.2 У разі, коли житлове приміщення не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалення, пільга надається у розмірі 50 – відсоткової знижки на придбання твердого палива і скрапленого газу (пільга надається у вигляді грошової компенсації, виходячи з норми забезпечення сім’ї – 2 тони вугілля і 2 балони скрапленого газу на домогосподарство, за цінами, затвердженими відповідними постановами Кабінету Міністрів України для розрахунку пільг та житлових субсидій, що надаються населенню у 2022 році).

2. Призначення та нарахування соціальних виплат (субсидій та пільг) здійснюється управлінням соціального захисту населення Покровської райдержадміністрації (надалі - УСЗН Покровської РДА) за місцем обліку одержувачів на підставі угоди про співробітництво в сфері надання послуг із соціальної підтримки, укладеної з територіальною громадою.

           3. УСЗН Покровської РДА щомісяця надає управлінню соціального захисту населення Білозерської міської ради, як головному розпоряднику коштів, реєстри фактично нарахованих сум пільг на оплату житлово – комунальних послуг та по оплаті компенсації на комунальні послуги за утримання житла (користування житлом) особам з інвалідністю по зору 1 та 2 групи, а також дітям з інвалідністю по зору до 18 років, які компенсуються за рахунок субвенції з обласного бюджету.

4. Управління соціального захисту населення Білозерської міської ради на підставі наданих реєстрів надає Департаменту соціального захисту Донецької облдержадміністрації заявку на фінансування.

         5. Після отримання коштів субвенції з обласного бюджету, управління соціального захисту населення Білозерської міської ради перераховує нараховані суми одержувачам пільг.

 

Білозерський міський голова                                                   Сергій МАКЄЄВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора