Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

від 20.01.2022 № 8/31-20 м. Білозерське Про затвердження Порядку надання пільг особам з інвалідністю по зору 1 та 2 групи, дітям з інвалідністю по зору до 18 років у 2022 році

Дата: 24.01.2022 10:58
Кількість переглядів: 208

УКРАЇНА

БІЛОЗЕРСЬКА  МІСЬКА  РАДА

РІШЕННЯ

 

від 20.01.2022 № 8/31-20

м. Білозерське

 

Про затвердження Порядку надання

пільг особам з інвалідністю по зору

1 та 2 групи, дітям з інвалідністю

по зору до 18 років у 2022 році.

 

 

 

Керуючись Законом України „ Про місцеве самоврядування в Україні”,   розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації від 20 грудня 2021 року № 1270/5-21 «Про обласний бюджет на 2022 рік», постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (із змінами), Білозерська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

         1. Затвердити Порядок надання пільг особам з інвалідністю по зору 1 та 2 групи, дітям з інвалідністю по зору до 18 років у 2022 році.

         2. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на постійну комісію з питань планування бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (ФЕДЬКО).

 

 

 

 

 

 

Білозерський міський голова                                                   Сергій МАКЄЄВ

 

 

Додаток  

до рішення міської ради 

20.01.2022 № 8/31-20

 

Порядок

надання пільг особам з інвалідністю по зору 1 та 2 групи, дітям з інвалідністю по зору до 18 років у 2022 році

 

1. З 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року пільги особам з інвалідністю по зору 1 та 2 груп, а також дітям з інвалідністю по зору до 18 років, які мешкають в сім’ях та які на час звернення (на час надання пільги), не отримують житлову субсидію (незалежно від причини неотримання), надаються у розмірі:

1.1 50 - відсоткової знижки на оплату внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами; житлово-комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, житлово-будівельний (житловий) кооператив, на соціальні норми житла та соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» (із змінами);

1.2 У разі, коли житлове приміщення не забезпечується електро-, тепло- або газопостачанням для опалення, пільга надається у розмірі 50 – відсоткової знижки на придбання твердого палива і скрапленого газу (пільга надається у вигляді грошової компенсації, виходячи з норми забезпечення сім’ї – 2 тони вугілля і 2 балони скрапленого газу на домогосподарство, за цінами, затвердженими відповідними постановами Кабінету Міністрів України для розрахунку пільг та житлових субсидій, що надаються населенню у 2022 році).

2. Призначення та нарахування соціальних виплат (субсидій та пільг) здійснюється управлінням соціального захисту населення Покровської райдержадміністрації (надалі - УСЗН Покровської РДА) за місцем обліку одержувачів на підставі угоди про співробітництво в сфері надання послуг із соціальної підтримки, укладеної з територіальною громадою.

           3. УСЗН Покровської РДА щомісяця надає управлінню соціального захисту населення Білозерської міської ради, як головному розпоряднику коштів, реєстри фактично нарахованих сум пільг на оплату житлово – комунальних послуг та по оплаті компенсації на комунальні послуги за утримання житла (користування житлом) особам з інвалідністю по зору 1 та 2 групи, а також дітям з інвалідністю по зору до 18 років, які компенсуються за рахунок субвенції з обласного бюджету.

4. Управління соціального захисту населення Білозерської міської ради на підставі наданих реєстрів надає Департаменту соціального захисту Донецької облдержадміністрації заявку на фінансування.

         5. Після отримання коштів субвенції з обласного бюджету, управління соціального захисту населення Білозерської міської ради перераховує нараховані суми одержувачам пільг.

 

 

 

 

Білозерський міський голова                                                   Сергій МАКЄЄВ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь