A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Про затвердження тимчасового порядку проведення дистанційних засідань Білозерської міської ради та її виконавчого комітету

Дата: 07.07.2022 10:33
Кількість переглядів: 111

ПРОЄКТ: підготовлений секретарем міської ради Вікторією ШОТТ

 

 

Фото без опису

БІЛОЗЕРСЬКА  МІСЬКА  РАДА

 

РІШЕННЯ

 

 

від  23.06.2022 р.    № 8/37-1                                                

м.Білозерське

 

 

Про затвердження тимчасового

порядку проведення дистанційних

засідань Білозерської міської ради

та її виконавчого комітету

 

 

У зв’язку з військовою агресією  Російської Федерації проти України, відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", Закону України "Про правовий режим воєнного стану", статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Білозерська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити тимчасовий порядок проведення дистанційних засідань Білозерської  міської ради та її виконавчого комітету, що додається.
  2. В разі необхідності проведення дистанційних засідань секретарю Білозерської міської ради та керуючому справами виконавчого комітету здійснити організаційне, технічне забезпечення підготовки та проведення дистанційних засідань Білозерської  міської ради та її виконавчого комітету.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань питань депутатської діяльності, законності, захисту прав громадян, етики та регламенту (ШЕВЧЕНКО).

 

Білозерський міський голова                                                                    Сергій МАКЄЄВ

 

Додаток  

до рішення міської ради

21.07.2022 № 8/38-___

 

Тимчасовий Порядок

проведення дистанційних засідань

Білозерської  міської ради та її виконавчого комітету

 

Даний Порядок розроблений відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» і є механізмом реалізації законних прав мешканців Білозерської міської територіальної громади на участь у місцевому самоврядуванні, що враховує їх законні інтереси, права та обов’язки на період військового стану, встановленого Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні".

 

Стаття 1. Загальні положення

 

1.1. На час введення військового стану в Україні, встановленого Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", засідання Білозерської  міської ради та її виконавчого комітету можуть проводитись дистанційно в телефонному режимі режимі за допомогою додатку Viber, WhatsApp або Telegram (далі – дистанційні засідання), крім питань, що потребують таємного голосування.

1.2. Період, на який запроваджується проведення дистанційних засідань  - на час введення військового стану в Україні.

1.3. Проєкти рішень міської ради та виконавчого комітету із супровідними документами готуються, надсилаються на ознайомлення та розглядаються з урахуванням підпункту 6 пункту 111 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», що передбачає непоширення на такі акти вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», частини третьої статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

1.4. Вибір додатку для дистанційного засідання та організація проведення дистанційного засідання покладається на секретаря Білозерської міської ради та керуючого справами виконкому міської ради.

1.5. Використовувані в дистанційному засіданні сесії ради технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення або звуку. Учасникам дистанційного засідання має бути забезпечена можливість бачити хід засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, надавати коментарі, здійснювати безперешкодне голосування та реалізовувати їх права, передбачені Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Законом України “Про статус депутатів місцевих рад”.

1.6. У дистанційному засіданні Білозерської міської ради беруть участь міський голова, секретар Білозерської міської ради, депутати Білозерської міської ради та інші особи, присутність яких визнана діючим законодавством України за попереднім підключенням цих осіб до обраних для проведення засідань додатків. У дистанційному засіданні виконавчого комітету міської ради беруть участь міський голова та члени виконавчого комітету, інші особи, присутність яких визнана діючим законодавством України за попереднім підключенням цих осіб до обраних для проведення засідань додатків

1.7. Головуючий на дистанційному засіданні Білозерської міської ради або виконавчого комітету – голова Білозерської міської ради або секретар Білозерської міської ради. Голова Білозерської міської ради веде дистанційне засідання з дотриманням вимог Регламенту.

 

Стаття 2. Порядок організації

 

2.1. Рішення про проведення дистанційного засідання приймає міський голова. Таке рішення доводиться до відома депутатів і населення через офіційний веб-сайт Білозерської міської ради в розділі «ОГОЛОШЕННЯ» не пізніш як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного.

2.2. Одночасно з оприлюдненням рішення про дистанційне засідання Білозерської міської ради або виконавчого комітету таке рішення та проєкти рішень Білозерської міської ради із супровідними документами направляються всім депутатам Білозерської міської ради на їх офіційні електронні адреси, оприлюднюються на офіційному сайті Білозерської міської ради.

2.3. Головуючий на дистанційному засіданні відкриває дистанційне засідання Білозерської міської ради та повідомляє про кількість депутатів, які приєдналися до участі у дистанційному засіданні, при відкритті дистанційного засідання  виконавчого комітету міської ради – кількість членів виконкому.

2.5. Дистанційне засідання міської ради є повноважним, якщо у ньому бере участь більша половина депутатів Білозерської міської ради від загального складу Білозерської міської ради, виконавчого комітету – більше половини від загального складу виконкому. Про повноважність дистанційного засідання в протоколі робиться відповідна відмітка та повідомляється присутнім на дистанційному засіданні: депутатам Білозерської міської ради; членам виконавчого комітету.

2.6. Пропозиції, будь-які документи депутатів Білозерської міської ради чи членів виконавчого комітету міської ради, для їх використання на дистанційному засіданні, повинні своєчасно надсилатися з їх офіційної електронної пошти чи в загальну групу обраного додатку (Viber, WhatsApp або Telegram).

 

Стаття 3. Порядок проведення та прийняття рішень

 

3.1. Запис на виступ здійснюється або шляхом попереднього письмового повідомлення секретаря ради на електронну пошту shott.1979@meta.ua чи керуючого справами виконкому на електронну пошту vika231080@meta.ua або під час дистанційного засідання, шляхом надсилання до загальної групи в обраному додатку (Viber, WhatsApp або Telegram).

3.2. Голосування на дистанційному засіданні здійснюється:

-  депутатами Білозерської міської ради особисто і відкрито, шляхом написання відповідного  повідомлення в обраному додатку (Viber, WhatsApp або Telegram) із зазначенням своєї позиції: «ЗА, «ПРОТИ» або «УТРИМАВСЯ».

- членами виконавчого комітету міської ради особисто і відкрито, шляхом написання відповідного  повідомлення в обраному додатку (Viber, WhatsApp або Telegram) із зазначенням своєї позиції: «ЗА, «ПРОТИ» або «УТРИМАВСЯ»

Тривалість голосування кожного з депутатів Білозерської міської ради на засіданні ради або членів виконавчого комітету на засіданні виконкому становить не більше 1 години. У разі необхідності, тривалість часу голосування може бути збільшена головуючим на дистанційному засіданні.

Після кожного голосування по питанню порядку денного головуючий на дистанційному засіданні встановлює та оголошує результат голосування.

3.3. Результати поіменного голосування на дистанційному засіданні, рішення Білозерської міської ради та рішення виконавчого комітету, прийняті на дистанційному засіданні оприлюднюються у порядку, встановленому законодавством України.

3.4. Після завершення розгляду питань порядку денного дистанційного засідання Білозерської міської ради чи виконавчого комітету головуючий на дистанційному засіданні оголошує про його закриття.

 

Стаття 4. Прикінцеві положення

 

4.1. Впродовж 24 годин, після проведення дистанційного засідання, у разі виникнення будь-яких питань щодо некоректного відображення результатів голосування по питанню порядку денного такого засідання з технічних причин, депутат Білозерської міської ради чи член виконавчого комітету має право письмово звернутися до головуючого на дистанційному засіданні з відповідною заявою. Такі заяви, у разі надходження, є невід’ємною частиною протоколу дистанційного засідання, та не впливають на встановлені результати голосування.

4.2. Під час дистанційного засідання здійснюється фіксування результатів розгляду та голосування (скріншоти відповідної групи в визначеному додатку (Viber, WhatsApp або Telegram), які є невід’ємною частиною протоколу дистанційного засідання.

4.3. Інші питання, пов’язані із проведенням дистанційних засідань, регулюються регламентами Білозерської міської ради  та виконавчого комітету міської ради.

 

Білозерський міський голова                                                Сергій МАКЄЄВ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора