A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю в новій редакції

Дата: 16.02.2023 11:28
Кількість переглядів: 70

ПРОЕКТ: вноситься начальником управління соціального захисту населення Білозерської міської ради КУПЦОВОЮ Валентиною

 

Фото без опису

 

 

 

БІЛОЗЕРСЬКА  МІСЬКА  РАДА

РІШЕННЯ

 

від 23.02.2023 № 8/47-___

м. Білозерське

 

Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю  в новій редакції

 

З метою забезпечення захисту життя, прав та добробуту громадян, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  Білозерська міська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Порядок виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю в новій редакції (додаток 1).
  2. Рішення міської ради від 21.10.2021 № 8/24-6 «Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю» вважати таким, що втратило чинність.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії з питань планування бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (ФЕДЬКО).

 

 

  

 

Білозерський міський голова                                                               Сергій МАКЄЄВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення міської ради

23.02.2023 № 8/47-___

 

Порядок

виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю

 

1. Цей порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у бюджеті Білозерської міської територіальної громади (далі – бюджетні кошти) для виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю (далі – допомога).

         2. Допомога виплачується управлінням соціального захисту населення Білозерської міської ради (далі - УСЗН) непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, зареєстрованим на території  Білозерської міської територіальної громади (далі - особи) у порядку черговості.

          3. Допомога виплачується особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, непрацюючим малозабезпеченим особам, які отримують пенсію та/або державну соціальну допомогу відповідно до законів України  «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» і «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю», особи із числа безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

        4. Допомога виплачується на операцію, лікування, в тому числі чоловіка (дружини), дітей, на придбання твердого палива, дров, продуктів харчування та одягу.

        5. Допомога виплачується особі, якщо місячний сукупний дохід сім’ї, що передує місяцю звернення, не перевищує двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність (для осіб з інвалідністю I групи – без врахування доходу).

        6. Непрацюючим малозабезпеченим особам допомога виплачується на підставі особистої заяви, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю - на підставі особистої заяви або заяви одного з батьків, опікуна чи піклувальника (законного представника), поданої начальнику УСЗН разом з переліком документів. 

        7. Для отримання допомоги непрацюючі малозабезпечені особи додають до заяви:

копію паспорта громадянина України;

копію пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги та/або документ, який підтверджує, що особа зареєстрована в центрі зайнятості;

копію реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові і мають про це відмітку в паспорті);

інформацію про отримання доходів особи за попередні шість місяців;

номер особистого банківського рахунку;

згоду на обробку персональних даних.

 

8. 8. Для отримання допомоги особи з інвалідністю I групи додають до заяви: 

копію паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження дитини з інвалідністю (у разі потреби - копії паспорта законного представника та документа, що підтверджує його повноваження);

копію реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від

прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органові і мають про це відмітку в паспорті);

копію висновку медико-соціальної експертної комісії, лікувально-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу (для дітей з інвалідністю) про встановлення інвалідності;      

номер особистого банківського рахунку;

згоду на обробку персональних даних.

Копії документів, поданих для отримання допомоги, засвідчуються посадовими особами УСЗН, до яких надаються оригінали документів.

9. Посадові особи УСЗН перевіряють правильність оформлення заяви та достовірність викладених у них відомостей про заявника.

10. Обробка персональних даних осіб, що надають документи для отримання допомоги відповідно до цього Порядку здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

          11. Рішення про виплату допомоги, її розмір або відмову в наданні допомоги приймається на засіданні комісії з питань виплати одноразової матеріальної допомоги непрацюючим малозабезпеченим особам, особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, особам, постраждалим від пожежі, стихійного лиха, інших непередбачуваних обставин, які зруйнували житло, створеною рішенням виконавчого комітету міської ради (далі - Комісія).

12. Підставою для виплати матеріальної допомоги є рішення Комісії.

                    13. Рішення Комісії вважається прийнятим, якщо  за нього проголосувало не менше 2/3 членів Комісії.

          14. Допомога виплачується УСЗН у межах коштів, що передбачені на цю мету в бюджеті міської територіальної громади на відповідний рік згідно Програми економічного і соціального розвитку Білозерської міської територіальної громади у розмірі: 

на операцію, в тому числі чоловіка (дружини), дітей; у разі інших особливих обставин (руйнування будинку або окремої його частини в результаті стихійного лиха або з інших причин)  – 1000 грн;

на лікування, в тому числі чоловіка (дружини), дітей – 800 грн;

на придбання твердого палива та дров – 700 грн;

на придбання одягу – 600 грн;

на придбання продуктів харчування – 500 грн.

15. Допомога виплачується шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки непрацюючих малозабезпечених осіб, осіб з інвалідністю та законних представників дітей з інвалідністю.

16. Особам, які не мають законних представників і не можуть самостійно пересуватися у зв’язку з хворобою або фізичною вадою, допомога виплачується особі, яка має довіреність, завірену нотаріально.

17. Допомога не виплачується у разі смерті непрацюючої малозабезпеченої особи, особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю та припинення інвалідності.

 

 

 Секретар міської ради                                                               Вікторія ШОТТ                                       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора