A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

від 19.01.2023 № 8/46-6 м. Білозерське Про затвердження Порядку оплати послуг з поховання учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Дата: 26.01.2023 11:26
Кількість переглядів: 74

БІЛОЗЕРСЬКА  МІСЬКА  РАДА

РІШЕННЯ

 

від 19.01.2023 № 8/46-6

м. Білозерське

 

Про затвердження Порядку оплати послуг
з поховання учасників бойових дій
,

постраждалих учасників Революції Гідності

та осіб з інвалідністю внаслідок війни

 

 

        Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 14 Закону України «Про поховання та похоронну справу», Порядком проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року №1445 «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни» (із змінами), Білозерська міська рада

 

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок оплати послуг з поховання учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни (додається).

2. Координацію роботи за виконанням даного рішення покласти  на Управління соціального захисту Білозерської міської ради (КУПЦОВА).

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на  голову постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва (ФЕДЬКО).

 

 

 

Міський голова                                                                      Сергій МАКЄЄВ

 

 

Купцова Валентина 0993792423

 

 

 

Додаток  

до рішення міської ради  

19.01.2023  № 8/46-6

 

Порядок

оплати послуг з поховання учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни

 

     1. Порядок оплати послуг з поховання учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни (надалі - Порядок) визначає механізм оплати послуг з поховання осіб, які були зареєстровані на території Білозерської міської ради.

 

     2. Оплата за надані послуги з поховання осіб, зазначених у пункті 1, проводиться за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам згідно кошторисних призначень на відповідний період.

 

     3. Витрати на проведення безоплатного поховання здійснюються головним розпорядником коштів – управлінням соціального захисту населення Білозерської міської ради (надалі - УСЗН).

 

     4. При організації поховання і ритуального обслуговування необхідно враховувати умови, зазначені у підпункті 2 пункту 3 Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності і осіб з інвалідністю внаслідок війни», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року №1445 (зі змінами) з урахуванням необхідного мінімального переліку, затвердженого Держжитлокомунгоспом.

 

     5. Виконавцю волевиявлення або особі, що зобов’язалася поховати померлого учасника бойових дій, постраждалого учасника Революції Гідності або померлу особу з інвалідністю внаслідок війни  (надалі - померлі), у тому числі внутрішньо переміщених осіб даних категорій, безоплатно надаються  ритуальні послуги, вартість яких не повинна перевищувати середню ціну на відповідні ритуальні послуги, що склалася у відповідному регіоні, а саме (та/або):
                                                                  
     оформлення договору - замовлення на організацію та проведення 

поховання; 

 
     доставка предметів похоронної належності (завантаження на 

складі, перевезення, вивантаження на місці призначення та 

перенесення до місця знаходження тіла померлого); 

 
  надання транспортних послуг (один автокатафалк та один 

автобус супроводження); 
     перенесення труни з тілом померлого до будинку (квартири), до 

моргу, з будинку (квартири), моргу, до місця поховання; 

 
     організація поховання і проведення ритуалу; 

 
     надання труни; 

 
     надання вінка похоронного з траурною стрічкою (з написом чи 

без нього); 

 
     копання могили (викопування ручним чи механізованим способом, 

опускання труни у могилу, закопування, формування намогильного 

насипу); 

 
     надання урни; 

 
     кремація; 

 
     поховання урни з прахом (закопування в могилі чи розміщення 

в колумбарній ніші та одноразове прибирання прилеглої території 

після  поховання).  

 

     6. Додаткові ритуальні послуги оплачуються виконавцем волевиявлення або особою, що зобов’язалася поховати померлого.


 
     7. УСЗН укладає договір на надання ритуальних послуг з поховання померлих, визначених у п.5 цього Порядку, з ритуальною службою. 

 

     8. Підставою для фінансування витрат на поховання померлих за рахунок коштів обласного бюджету є письмове звернення особи до УСЗН за зареєстрованим місцем проживання померлого.

 

     9. Після поховання померлого виконавець волевиявлення або особа, що зобов’язалася поховати померлого для оплати послуг з поховання звертається до УСЗН із заявою, до якої додаються:

 

- копія паспорта померлого (1, 2 сторінки та сторінки з відміткою про місце реєстрації) або копія паспорта у формі пластикової картки типу ID-1 (лицьового та зворотного боку) (за наявності);

 

- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника   податків померлого, або, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган, копія сторінки паспорта (за наявності),

де є відмітка про наявність у неї права здійснювати будь- які платежі за серією та номером паспорта;

 

- сповіщення сім’ї про смерть/загибель;

- копія свідоцтва про смерть учасника бойових дій, постраждалого учасника Революції Гідності та особи з інвалідністю внаслідок війни;

- копія документу, що підтверджує віднесення особи померлого до категорії, зазначеної у п.5 цього Порядку.

     10. Для оплати за надані послуги на поховання послуг ритуальна служба подає УСЗН договір – замовлення, рахунок, акт виконаних робіт із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові, категорії, адреси загиблого.

     11. Заявка на фінансування субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам надається головним розпорядником коштів до Департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації.

     12. Після надходження коштів на реєстраційний рахунок УСЗН Білозерської міської ради головний розпорядник здійснює розрахунки з ритуальною службою.

     13. Відповідальність за надання достовірної інформації щодо обсягів фактичних затрат покладається на ритуальну службу.

 

 

 

Міський голова                                                                       Сергій МАКЄЄВ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора