Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

від 29.12.2022 №70 Про запровадження трудової повинності на території Білозерської міської територіальної громади в умовах воєнного стану

Дата: 05.01.2023 10:37
Кількість переглядів: 40

БІЛОЗЕРСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

від 29.12.2022 №70

м. Білозерське

 

Про запровадження трудової повинності

на території Білозерської міської територіальної громади

в умовах воєнного стану

 

 

Відповідно до статей 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтей 17, 22 Закону України «Про зайнятість населення» (із змінами), на виконання розпорядження голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації від 22 квітня 2022 року № 229/5-22 «Про організацію виконання рішення військового командування», розпорядження голови Покровської районної державної адміністрації, начальника Покровської районної військової адміністрації від 22 квітня 2022 року № 56 «Про запровадження трудової повинності на території Покровського району в умовах воєнного стану›, враховуючи Указ Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного станув Україні» (зі змінами), статті 3, 4, 8, 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» (зі змінами), Порядок  залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 року № 753, (зі змінами) (далі — Порядок N 753), з метою створення системи оборонних рубежів в межах Білозерської міської територіальної громади та недопущення подальшого просування військ Російської Федерації територією України, необхідності залучення працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт, що мають оборонний характер, а також ліквідації надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану, забезпечення функціонування економіки та системи життєдіяльності населення, у тому числі незахищених верств населення, виконавчий комітет Білозерської міської ради

ВИРІШИВ:

  1. Розпорядження голови облдержадміністрації, начальника обласної військової адміністрації від 22 квітня 2022 року № 229/5-22 «Про організацію виконання рішення військового командування» взяти до відома та виконання.
  2. Запровадити на території Білозерської міської територіальної громади трудову повинність для працездатних осіб, визначених пунктом 5 Порядку №753, з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, а також ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які виникли в період дії воєнного стану, та залучати їх в умовах воєнного стану до суспільно корисних робіт, що виконуються для задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів i сил цивільного захисту забезпечення функціонування національної економіки та системи забезпечення життєдіяльності населення.
  3. Затвердити:
    1. Перелік професій та спеціальностей працездатних осіб необхідних для залучення до суспільно корисних робіт, згідно з додатком 1.
    2. Перелік видів суспільно корисних робіт, до виконання яких залучаються працездатні особи, згідно з додатком 2.

 

    1. Затвердити перелік підприємств замовників суспільно корисних робіт, що мають оборонний характер, згідно з додатком 3.
  1. Визначити відповідальними посадовими особами, які відповідатимуть за інформування, оповіщення та збір працездатних осіб, що залучаються до виконання суспільно корисних робіт першого заступника міського голови Миколу ПРОКОФ’ЄВА, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ярослава ВОЙТОВИЧА.
  2. Рекомендувати Добропільському міському центру зайнятості (ЯЦУРА) сприяти, залученню безробітних осіб, які перебувають на відповідному обліку, до суспільно корисних робіт, що мають оборонний характер, в установленому законом порядку.
  3. Рекомендувати керівникам підприємств замовників суспільно корисних робіт, що мають оборонний характер:
    1. укласти з працездатними особами, що залучаються до виконання суспільно корисних робіт строкові договори з урахуванням пункту10 Порядку;
    2. при укладанні строкових договорів з працездатними особами, що залучаються до виконання суспільно корисних робіт, дотримуватися прав та свобод людини та вимог законодавства у сфері охорони праці;
  4. Секретарю керівника виконкому міської ради Ірині РУБЛЕВСЬКІЙ оприлюднити дане рішення на офіційному веб-сайті Білозерської міської ради.
  5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Білозерського міського голови Миколу ПРОКОФЄВА.

 

 

 

Білозерський міський голова                                                               Сергій МАКЄЄВ

 

 

 

Микола Прокоф’єв, 0994518793

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора