Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

П О В І Д О М Л Е Н Н Я про намір здійснити зміну тарифів на послуги, що надаються Комунальним підприємством «Добро» Добропільської міської ради, а саме: на послуги постачання теплової енергії в місті Білозерське (Білозерська ОТГ).

Дата: 03.07.2023 09:19
Кількість переглядів: 116

   П О В І Д О М Л Е Н Н Я

про намір здійснити зміну тарифів на послуги, що надаються Комунальним підприємством «Добро» Добропільської міської ради, а саме: на послуги постачання теплової енергії в місті Білозерське (Білозерська ОТГ).

На виконання Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII зі змінами, Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 зі змінами,  Комунальне підприємство «Добро» Добропільської міської ради інформує споживачів про намір здійснити зміну тарифів на послуги постачання теплової енергії, що надаються Комунальним підприємством «Добро» Добропільської міської ради у місті Білозерське та доводить до відома споживачів наступну інформацію.

Причини зміни тарифів – теплопостачальні організації зобов’язані щороку до 1 липня надавати уповноваженим органам розрахунки тарифів, згідно з Порядком формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою КМУ № 869 від 01.06.2011 р. зі змінами та Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII зі змінами.

Метою встановлення тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.

          Загальний розмір планованих тарифів на послуги постачання теплової енергії на плановий 2023 рік склав (з ПДВ):

  • для населення 4 490,03  грн. за 1 Гкал;
  • для бюджетних установ та організацій, інших підприємств та організацій  4 490,03 грн. за 1 Гкал.

          Для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії обсяг споживання теплової енергії визначається за нормою споживання, встановленою органом місцевого самоврядування, що підлягає щомісячному коригуванню виконавцем послуги за фактичною кількістю годин постачання теплової енергії та фактичною середньомісячною температурою зовнішнього повітря, згідно статті 9 п.2 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» № 2119-VIII 22.06.2017 р. із змінами.

          Загальний розмір діючих тарифів з ПДВ (Рішення Білозерської міської ради № 139 від 21.10.2021 р. «Про встановлення тарифів на послуги постачання теплової енергії в місті Білозерське комунальним підприємством «Добро» Добропільської міської ради») складає:

  • для населення  1 742,76 грн. за 1 Гкал;
  • для бюджетних установ та організацій, релігійних установ та інших підприємств та організацій  1 742,76 грн за 1 Гкал.

Планований тариф передбачає повне 100 % відшкодування собівартості послуг.

Зміна тарифів здійснюється у формі (у спосіб) встановлення нових тарифів на послуги постачання теплової енергії.

Причиною зміни тарифів є законодавчі зміни та невідповідність поточних тарифів фактичній собівартості послуг. Це відбулося внаслідок зміни вартості складових витрат на послуги сторонніх підприємств, вартості енергоносіїв та інші.

Таким чином розмір планового тарифу з ПДВ для населення, бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів збільшився у 2,6 рази.

Плановані тарифи не містять рівня рентабельності та прибуткової складової.

В зв’язку з вищенаведеним, на виконання законодавчих вимог, Підприємство має необхідність здійснити зміну тарифів шляхом встановлення нових тарифів на послуги з постачання теплової енергії, розрахованих у відповідності з реальними витратами на їх виробництво. 

Формування тарифів на плановий 2023 рік виконано відповідно до вимог діючого законодавства, а саме:

-        Постанови КМУ № 869 від 01.06.2011 року зі змінами «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» зі змінами;

-        Закону України  «Про державний бюджет України на 2023 рік».

Структура поточних та розрахункових на плановий 2023 рік тарифів на послуги постачання теплової енергії КП "Добро" Добропільської міської ради наведена в таблицях нижче.                     

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 14 днів з дня публікації даного повідомлення за адресою: вул. імені Первія Олександра, буд. 4, м. Білозерське, Донецька обл., 85013.

Найменування та місцезнаходження виконавця комунальної послуги: КП «Добро» Добропільської міської ради, провулок Луганський 2а, м. Добропілля, Донецька область, 85001.

Електронна пошта: kpdobrodmr@gmail.com.

Найменування та місцезнаходження органу, уповноваженого встановлювати тарифи:

Виконавчий комітет Білозерської міської ради, вул. імені Первія Олександра, буд.4, м.Білозерське, Донецька обл., 85013.

Адміністрація

КП «Добро» Добропільської міської ради

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора