A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Р О З ’ Я С Н Е Н Н Я до Повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на послуги, що надаються Комунальним підприємством «Добро» Добропільської міської ради, а саме: на послуги постачання теплової енергії в місті Білозерське (Білозерська ОТГ).

Дата: 13.07.2023 10:00
Кількість переглядів: 78

Р О ЗЯ С Н Е Н Н Я  

до  Повідомлення про намір здійснити зміну тарифів на послуги,

що надаються Комунальним підприємством «Добро» Добропільської міської ради, а саме: на послуги постачання теплової енергії в місті Білозерське (Білозерська ОТГ).

 

           КП «ДОБРО» Добропільської міської ради надає роз’яснення щодо зміни тарифів на послуги постачання теплової енергії в місті Білозерське.      

          Протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, для споживачів всіх категорій будуть застосовуватись тарифи на теплову енергію та послугу з постачання теплової енергії на рівні, що не перевищує тарифи, які застосовувались станом на 24 лютого 2022 року, згідно Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування» від 29.07.2022 № 2479-IX (далі - Закон 2479) та постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 року № 502 «Деякі питання регулювання діяльності у сфері комунальних послуг у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану».

          Також, Законом 2479-IX передбачено, що збитки які будуть виникати у теплопостачальних підприємств від діяльності з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, надання послуг з постачання теплової енергії будуть відшкодовуватись з Державного бюджету України.

          З метою відшкодування цих збитків та на виконання Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою КМУ № 869 від 01.06.2011 р. зі змінами та Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII зі змінами, комунальне підприємство «ДОБРО» Добропільської міської ради надало до Білозерської міської військової адміністрації розраховані тарифи на опалювальний період 2023/2024 року, про що проінформувало споживачів громади.

          Таким чином, розмір планованих економічно обґрунтованих тарифів на послуги постачання теплової енергії на плановий 2023 рік склав (з ПДВ):

-           для населення 4 490,03  грн. за 1 Гкал;

-           для бюджетних установ та організацій, інших підприємств та організацій  4 490,03 грн. за 1 Гкал.

           Загальний розмір діючих тарифів з ПДВ (Рішення Білозерської міської ради № 139 від 21.10.2021 р. «Про встановлення тарифів на послуги постачання теплової енергії в місті Білозерське комунальним підприємством «Добро» Добропільської міської ради») складає:

-           для населення  1 742,76 грн. за 1 Гкал;

-           для бюджетних установ та організацій, релігійних установ та інших підприємств та організацій  1 742,76 грн за 1 Гкал.

        

         

 

Адміністрація

КП «Добро» Добропільської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора