A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

УМОВИ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ ПО ІНВАЛІДНОСТІ

Дата: 14.08.2023 14:05
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

УМОВИ ПРИЗНАЧЕННЯ ПЕНСІЇ ПО ІНВАЛІДНОСТІ

Пенсія по інвалідності призначається в разі настання інвалідності, що спричинила повну або часткову втрату працездатності за наявності страхового стажу, передбаченого статтею 32 Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", та незалежно від того, коли настала інвалідність: у період роботи, до влаштування на неї чи після її припинення.

Причина, група, час настання інвалідності, строк, на який встановлюється інвалідність, визначаються органом медико-соціальної експертизи згідно із законодавством.

Особи, яким установлено інвалідність, мають право на пенсію залежно від групи інвалідності, за наявності певного страхового стажу на час настання інвалідності або на день звернення за пенсією.

Така пенсія призначається на весь строк встановлення інвалідності. Особам, які досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України № 1058-IV, пенсії по інвалідності призначаються довічно.

Зверніть увагу! Щоб пенсію по інвалідності було призначено з дня встановлення групи інвалідності, треба звернутися до органів Пенсійного фонду України не пізніше як через три місяці з дня встановлення інвалідності. У разі пропущення цього терміну такий вид пенсії призначається із дня звернення.

Якщо інвалідність настала в період проходження строкової військової служби або внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі в масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революції Гідності), у особи, яка звернулася за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року, то пенсія по інвалідності призначається незалежно від наявності страхового стажу.

Інструкцію, як подати документи на призначення пенсії по інвалідності онлайн на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, — дивіться за посиланням bit.ly/3Y8oZDP

Щоб першими дізнаватися важливу інформацію з питань пенсійного забезпечення, – підписуйтесь на ресурси Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області: фейсбук-сторінка https://www.facebook.com/dn.pfy, телеграм-канал https://t.me/PensFond_dn та ютуб-канал https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn/about.

___________________________________________________________


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора