A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

19 Державний пожежно-рятувальний загон інформує

Дата: 04.10.2023 13:00
Кількість переглядів: 29

Рятувальники Покровського РУ майже щодня розповідають громадянам, що ігнорування правил пожежної безпеки при спалюванні сміття і сухої рослинності, необережне поводження з вогнем під час перебування на відкритих територіях, призводить до різкого зростання кількості пожеж у екосистемах. 

 

З початку року на території обслуговування 19 Державного пожежно-рятувального загону сталося 90 пожеж на відкритих територіях. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні, загрожують знищенню будівель та споруд житлового сектору, об’єктів господарювання, зелених насаджень та інше. 

 

На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км за годину, у вітряну – до 30 км, а висота полум’я може досягати 2-х метрів. 

 

Крім того, вогонь знищує комах, тварин, рослини, бактерії, мікроорганізми, які утворюють родючий шар землі. Внаслідок цього значно погіршується якість ґрунту, посилюються процеси ерозії і деградації земель.

 

До того ж, фахівці приділяють увагу питанням небезпеки для здоров’я людей, яку завдає вдихання диму від спалюваного листя та рослинності, і особливо – відходів.

 

Також рятувальники нагадують про те, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої природної рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших природних екосистемах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, тягне за собою накладення штрафу на громадян і на посадових осіб.  

 

Так, штрафи становлять:

 • для громадян- від 3 тисяч 60 грн. до 6 тисяч 120 грн;

 • для посадових осіб – від 15 тисяч 300 грн до 21 тисячі 420 грн.

 

У межах об’єктів заповідного фонду:

 • для громадян – від 6 тисяч 120 грн до 12 тисяч 240 грн;

 • для посадових осіб- від 21 тисяча 420 грн до 30 тисяч 600 грн.

 

За порушення правил пожежної безпеки у лісах відповідно до статті 77 КУпАП:

 • громадяни мають сплатити від 1 тисячі 530 грн до 4 тисяч 590 грн;

 • посадові особи – від 4 тисяч 590 грн до 15 тисяч 300 грн.

 

Якщо ці дії призвели до знищення або пошкодження лісу: 

 • штраф для громадян - від 4 тисяч 590 грн до 15 тисяч 300 грн;

 • для посадових осіб - від 10 тисяч 710 до 30 тисяч 600 грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора