A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Організації та ініціативи, які працюють над протидією сексуальному насильству під час війни в Україні: частина 1

Дата: 18.01.2024 09:58
Кількість переглядів: 35

Завдяки співпраці з міжнародними партнерами в країні розгорнули роботу організації, платформи та структури, що допомагають потерпілим від сексуального насильства під час конфлікту.
В Україні Міністерство соціальної політики є спеціально уповноваженим органом – національним координатором заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, у тому числі сексуальному насильству. Найголовніше, над чим  зараз працюють - це активна, якісна міжсекторальна взаємодія, щоби забезпечити людину необхідною допомогою на всіх етапах.  

▫️Нараз і працюють 11 Центрів допомоги врятованим, які надають соціально-психологічні та юридичні послуги постраждалим від війни. Детальна інформація є тут  https://www.help-platform.in.ua/, (https://www.help-platform.in.ua/) а також можна підписатися на телеграм-канал ЦДВ: https://t.me/cdvua. (https://t.me/cdvua)

▫️Задля тривалої психотерапевтичної допомоги постраждалим від СНПК працює онлайн платформа «Аврора» https://avrora-help.org.ua (https://avrora-help.org.ua/), (https://avrora-help.org.ua/) куди можна звернутися анонімно. 

▫️Благодійний Фонд «Сильні» https://www.sylni.org/ надають психологічну та медичну допомогу постраждалим від сексуального насильства (допомагають з пошуком лікарів і сплачують усі аналізи та необхідні медичні витрати, надають психотерапевтичну допомогу, допомагають зі зверненням у поліцію, у документуванні злочину, надають та оплачують увесь необхідний юридичний супровід). Безоплатно та конфіденційно.

▫️Комплексну допомогу надають і в Центрі «Жіночі перспективи». Місія організації: захист прав жінок та забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у всіх сферах суспільного життя. http://www.women.lviv.ua/about-us/ 

▫️Проєкт «Психічне здоров’я для України» в партнерстві з консалтинговою агенцією One Health запустили інформаційну платформу (https://www.mh4u.in.ua/dali-ye/) «Далі Є» (https://www.mh4u.in.ua/dali-ye/) https://www.mh4u.in.ua/dali-ye/ для людей, які постраждали від сексуального насильства під час війни.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора