Білозерська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район

Організації та ініціативи, які працюють над протидією сексуальному насильству під час війни в Україні: частина 2

Дата: 18.01.2024 10:01
Кількість переглядів: 43

▫️ГО «Дівчата» співпрацюють з командою досвідчених психологів, психотерапевтів та нейропсихологів, які допомогають пережити жахіття, що сталися та навчитися знову довіряти зовнішньому світу. Запит можна відправити на пошту: help@divchata.org.

▫️Потужну роботу проводить Асоціація жінок юристок України ЮРФЕМ https://jurfem.com.ua/ Юристки займаються адвокацією прав потерпілих від сексуального насильства, захищають права та інтереси потерпілих, а також здійснюють діяльність, аби змінити законодавство та загалом підходи до розслідування сексуальних злочинів.

▫️Звертатись по допомогу можна до громадської правозахисної організації Ла Страда-Україна, яка працює для забезпечення ґендерної рівності, миробудування, запобігання ґендерно зумовленому насильству: https://la-strada.org.ua/garyachi-liniyi 

▫️Документування злочинів насильства, скоєних російською армією в Україні проводить офіс Генерального прокурора України. Звернутись можна за телефоном (096)755 02 40 (Viber,Telegram, WhatsApp, Signal) та на електронну пошту conflict2022@gmail.com.

▫️Система безоплатної правової допомоги (БПД) запустила інформаційну кампанію про допомогу постраждалим від насильства. Кампанія складається з двох частин: підтримка у випадках сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією росії проти України та допомога постраждалим від домашнього насильства. Знайти найближче БПД можна за запитом в мережу інтернет. 
 
▫️На платформі https://rozirvykolo.org/ доступні публікації щодо маркерів всіх видів насильства, поради для людей, які постраждали чи стали свідками цього злочину, та контакти сервісів допомоги. 

Звісно, це не повний перелік напрямків, за якими доступна підтримка. Є інші організації та структури, покликані допомогти людині впоратись зі складними обставинами в житті та емоційним болем. Звертаючись до перелічених організацій та сервісів, можна отримати безпосередню допомогу та сприяння в пошуку необхідного для відновлення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора